Οδυσσεύς ο Αλαλκομενεύς. (έτσι λεγόταν κατά τας παραδόσεις).
Οδυσσέας ο Αλαλκομένιος λοιπόν και Ελληνικότατα Οδυσσέας ο Καστρινός.
Το Αλαλκομένιος (Ελληνικοποιημένα Αραβικά), σημαίνει Καστρινός στα Ελληνικά.
Στη πόλη Αλαλκομενές γεννήθηκε κατά τη παράδοση ο Οδυσσέας γι΄αυτό και αποκαλείτο και Αλαλκομένιος.
Και έψαξαν λοιπόν οι διάφοροι και βρήκαν το τόπο της πόλης των Αλαλκομενών κάπου στη Θήβα (μόνο το μαιευτήριο δεν βρήκαν) και πιθανόν μια άλλη πόλη στον Αετό της Ιθάκης αλλά μετέφεραν και την ημερομηνία γεννήσεως γιατί είναι κατά 400 χρόνια νεότερη του Οδυσσέα.
Να πάρουμε τώρα μια τελείως διαφορετική ανάλυση:
Ας μη ξεκινήσουμε ψάχνοντας που ήταν η πόλη Αλαλκομενές, αλλά τι σημαίνει η λέξη Αλαλκομενές.
Η λέξη λοιπόν Αλαλκομενές είναι «Ελληνοποίηση» της Φοινικοαραβικής λέξης Αλ Αλκομενές.
Το Αλ είναι το συνηθισμένο Φοινικοαραβικό άρθρο (και Ελ ενίοτε) όπως η λέξη Αλ – Γέρι (Αλγέρι).
Η λέξη που συνοδεύει το άρθρο Αλ, έχει Φοινικική ρίζα από το «Αλκαλά» που σημαίνει φρούριο, οχυρό από την οποία και το γνωστό Αλκαζάρ (Αλκάσαρ).
—[Κάτι τέτοιο (φωτό πάνω), σημαίνει η λέξη Αλαλκομενές σε πιο αρχαία έκδοση όμως γιατί αυτή είναι μια γκραβούρα του κάστρου της Άσσου του 1825. (Βέβαια αφαιρούμε 3.000 χρόνια και έχουμε την πραγματική εικόνα. Χα χα.)]—.
Άρα λοιπόν η λέξη μας πηγαίνει σε οποιαδήποτε πόλη που περιστοιχίζεται από φρούριο.
Και φτάνουμε έτσι στις αρχαίες Αλαλκομενές της Βοιωτίας κοντά στη Κωπαΐδα σε ένα ψηλό λόφο περιτριγυρισμένο από αρχαίο φρούριο.
Και τι ήταν στη περιοχή? Φοινικική αποικία και ο Κάδμος Φοίνικας.
Και δε σταματάμε εκεί, Αλαλκομενές ΒΔ της Ελασσόνας κοντά τους και αυτές, Αλαλκομενές στην Ιλλυρία (Στ. Βυζάντιος).
Αλαλκομενές και στη Θιακοκεφαλονιά αφού ήδη υπήρχε η πόλη Σάμος Φοινικικής προέλευσης, άρα παλιά υπήρχαν Φοίνικες και εδώ και κάθε πόλη που περιστοιχίζονταν από φρούριο με τη Φοινικική διάλεκτο θα μπορούσε να λέγεται Αλαλκομενές.
Θιακοκεφαλλονίτης και με τη βούλα λοιπόν ο Οδυσσέας και όχι Θηβαίος.
Εδώ τώρα ψάχνουμε πού έχει πολυγωνικά τείχη και ποια θα μπορούσαν να υποστηρίζουν πόλη εσωτερικά, αντικείμενο καθαρά αρχαιολόγων βέβαια.
Υπάρχει και η μαρτυρία του Στράβωνα ότι οι Θιακοκεφαλλονίτικες Αλαλκομενές ήταν πάνω στο νησάκι Αστερίδα που βρίσκεται μεταξύ σημερινής Ιθάκης και Β. Κεφαλονιάς.
Κάπως δύσκολο βέβαια γιατί χρειάζονται και αρχαία τείχη, ή κάποιο είδος αρχαίας οχύρωσης και κάποιο μέγεθος για να υπάρξει και πόλη.
Υπάρχει όμως η πληροφορία ενός οχυρωμένου νησιού, άγνωστο πως το γνώριζε ο Στράβωνας και εγώ σαν Ασσιώτης θα υποστηρίξω φυσικά το νησί αρχαίο φρούριο της Άσσου, Ενετικό μεν που έχει όμως στα θεμέλια του πολυγωνική τοιχοποιία, άρα αρχαίο δε που εύκολα διαπιστώνει κανείς με μια απλή ματιά.
Στη παρακάτω απεικόνιση τμήματος των τειχών φαίνεται καθαρά η διαφορά της αρχαίας θεμελίωσης από την Ενετική υπερύψωση.
(Κλικ για μεγεθύνσεις)
Εάν το «αρχαίο» φτάνει μέχρι την εποχή του Οδυσσέα τότε θα μπορούσε να είναι γεννημένος εκεί και να λέγετε καστρινός άρα Φοινικικά Αλαλκομενεύς!
Και γιατί όχι??
Τι λέω εγώ είναι άσχετο βέβαια, τι θα πουν οι αρχαιολόγοι άμα ψάξουν τα αρχαία τείχη της Άσσου έχει σημασία.
Και μην ξεχνάμε ότι σαν Αλαλκομένια αναφέρεται στην Ιλιάδα και η θεά Αθηνά,
«Ἥρη τ᾽ Ἀργείη καὶ Ἀλαλκομενηῒς Ἀθήνη.»
(Δ – 8) και ( Ε – 908).
Μια και προστάτης του Οδυσσέα λοιπόν, υπάρχει περίπτωση να γεννήθηκαν στις υποτιθέμενες Αλαλκομενές της Ιθάκης και οι δύο? Χα χα.
Tο πιθανότερο είναι να γεννήθηκαν σε κάποιες καλά οχυρωμένες πόλεις και τους έμεινε το γνώρισμα του Αλαλκομένιου, δηλαδή «Καστρινού».
Και μία απεικόνιση των αρχαίων τειχών που βρήκαν οι Ενετοί στο νησί της Άσσου πριν αρχίσουν να χτίζουν πάνω σε αυτά τα δικά τους νεότερα τείχη. Πηγή: Αρχεία της Βενετικής βιβλιοθήκης που δεν γνωρίζω αν ποτέ τα έψαξε κανείς σοβαρά.
Πίνγκμπακ: Αρχαία Άσσος, Φοίνικες, Αλαλκομενές ? Γράφει ο Σπύρος Ρόκκος | kefaloniapress.gr
ΑΝ ήταν Έλληνες που “επέστρεψαν από την Ανατολή”, ΓΙΑΤΙ “επέστρεψαν” δουλέμποροι ελληνοκτόνοι και ανθρωποθυσιαστές;;;
Ο γιός τού κανίβαλου χετταίου τάνταλου, ο δουλέμπορος πέλοπας εισέβαλε στην Ιωνία και μετά στη Ν. Ελλάδα, ο αχιλλέας εισέβαλε στην Αίγινα και μετά στην Κ. Ελλάδα , ο φοινικομινώταυρος κάδμος αφού εισέβαλε στην Κρήτη εισέβαλε μετά στη Βοιωτία, από όπου ο οδυσσέας εισέβαλε στη Δ. Ελλάδα.
Στην Πύλο, χετταιο-μυκηναϊκή εικόνα δείχνει τους εισβολείς να σκοτώνουν αυτόχθονες Έλληνες…
Αγαπητέ «Γραικός» ο κόσμος δεν ήταν ποτέ, ούτε είναι αγγελικά πλασμένος. Μέσω των θρησκειών μόνο κατορθώθηκε να φτάσει σε κάποιο επίπεδο πολιτισμού και σε αυτό συνέβαλαν κάποια μυαλά αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ μετατρέποντας τις συμπεριφορές των θεών που βρήκαν, παραδειγματίζοντας έτσι τους τότε κοινούς θνητούς.
Με άλλα λόγια μετέτρεψαν τους θεούς από κανίβαλους σε πιο πολιτισμένους και έτσι επήλθε πολύ μεγάλη πρόοδος στις τότε κοινωνίες τους.
Αν δεν βαριέσαι διάβασε και μια επιπλέον ανάρτησή μου που προσπαθώ να αποδείξω κάτι τέτοιο. Εδώ.
Εκεί που έχω και εγώ κάποιο πρόβλημα είναι με το μέλλον αυτού του κόσμου. Σκέφτομαι δηλαδή αν μετά 1.000 χρόνια και αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σε αυτόν το πλανήτη θα μας μετράνε σαν περισσότερο πολιτισμένους από αυτούς ή κανίβαλους και δουλέμπορους ??
Χα χα.
Δεν ξέρω από πού βρέθηκε συσχέτιση της Αλαλκομένιας, κόρης του Ωγύγου ή του Αλαλκομενέα, αυτόχθονα της Κωπαΐδας, Καφισίδος λίμνης εκείνα τα χρόνια, με τους Άραβες του 7ου μ.Χ. αιώνα… Ακόμα και αν βάλουμε τους Φοίνικες ως ενδιάμεσους, πιο πιθανό είναι να συσχετίσουμε τους Αλαλκομενές με την εβραϊκή γλώσσα παρά με την αραβική. Επομένως Αλαλκομενέας δεν είναι ελληνοποιημένα αραβικά. Μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να ψάξετε, αφού τα ελληνικά προηγούνται ακόμα και των λεγόμενων “φοινικικών γραμμάτων” του Κάδμου.
Για την ιστορία το όνομα προέρχεται από τις λέξεις ἅλς, δηλαδή θάλασσα, ἄλαλκε, δηλαδή απομακρύνω ή απωθώ και μένω δηλαδή αντιστέκομαι, αντέχω και σημαίνει αυτόν που παρέμεινε στην θέση του και μετά την απομάκρυνση της θάλασσας, δηλαδή μετά την υποχώρηση των υδάτων του Κατακλυσμού. Μην ξεχνάτε ότι Αλαλκομένια είναι η κόρη του Ωγύγου και ότι είναι λογικό το μόνο σημείο που αντιστέκεται στην πλημμύρα να είναι η κορυφή του βουνού, που όλως τυχαίως χτίζονται και κάστρα.